Gorivo je bilo razvito v razvojnem oddelku OMV z namenom, ponuditi svojim strankam najboljšo kakovost dizelskega goriva. Njegove prednosti temeljijo na napredni tehnologiji aditivov, ki je bila razvita posebej za dizelske motorje:

Omogoča več kilometrov z vsakim polnjenjem
Z našim diselskim gorivom lahko z vsakim polnjenjem prevozite več kilometrov. To vam omogočajo sestavine v večnamenskem aditivu, ki zmanjšujejo trenje in zagotavljajo optimalno razprševanje goriva v zgorevalno komoro motorja.

Izboljšuje lastnosti celotnega delovanja motorja
Diesel vsebuje večnamenski kompleksni aditiv najnovejše tehnologije. Detergentna komponenta tega aditiva zagotavlja zaščito pred neželenimi oblogami na šobah za vbrizgavanje goriva, odstranjuje usedline in ohranja čist motor. To tudi zagotavlja okolju prijazno in učinkovito izgorevanje goriva.

Zmanjšan hrup motorja
Diesel z izboljšanim cetanskim številom zagotavlja enakomernejše delovanje motorja. Še posebej se zmanjša nivo hrupa neogretega motorja.

Zmanjšane emisije škodljivih snovi
Z uporabo našega dieselskega goriva zmanjšamo emisije dušikovih oksidov (NOx) in drugih neželenih snovi v izpušnih plinih.